Ćiro: Imamo aktivan rezultat

3 min. za čitanje

4Selektor BiH Ćiro Blažević izjavio je nakon poraza od Portugala (1:0) da njegova ekipa ima aktivan rezultat i da može do SP 2010 u Južnoj Africi.

“Ovo je vrlo aktivan rezultat. Portugalci imaju mnogo razloga da budu zadovoljni jer su u posljednjim trenucima izbjegli remi. Naša nesreća je jedino što su tri vrlo bitna igrača dobili žute kartone, ali nadam se da ćemo naći dobitno kombinaciju za srijedu“, izjavio je Ćiro za BHT1 odmah poslije utakmice u Portugalu.

On je svjestan da neće biti lako nadoknaditi minus od jednog gola, ali najavljuje da će se navijači BiH radovati i nakon revanš meča.

“U Zenici ćemo im prirediti iznenađenje. Neće biti lako jer moramo dati dva gola, a da ne primimo nijedan. Zenica je paklen teren i mi ćemo im prirediti pakao, ne bih bio u koži Portugalaca. Sve ćemo napraviti da ovaj povoljan rezultat pretvorimo u definitivnu rados”“, istakao je selektor BiH.

Uprkos porazu i kapiten Emir Spahić i Safet Nadarević zadovoljni su igrom BiH u Lisabonu.

“Falilo nam je ono malo što uvijek govorim da nam fali, a to je sreća. Lopta nije htjela u gol. Odigrali smo pametno i ostvarili ono što smo htjeli. Portugalci misle da im je ova pobjeda dovoljna ali ja mislim da se varaju”, rekao je Spahić.

Zbog kartona dobijenog u subotu Spahić neće moći da igra u revanšu, ali će kako je istakao dati svoj doprinos i u Zenici.

“Biću jedan od najvatrenijih navijača. Momci će imati moju podršku, a nadam se da ću predvoditi kao kapiten naš tim u Južnoj Africi”, dodao je Spahić

Safet Nadarević vodio je bitku sa napadačima Portugala. Ovog puta oni su izašli kao pobjednici, ali Nadaravić je uvjeren da će se na kraju radovati navijači BiH.

“Bilo je teško, ali mislim da smo odradili lavovski posao. Igralo se otvoreno, bilo je kontri ali vidjelo se da se sa svima možemo nositi. Ubijeđen sam da ćemo ih na našem terenu uz podršku najboljih navijača pobijediti sa 2:0. Garantujem da ćemo ih dobiti u Zenici”, rekao je Nadarević.

(SodaLIVE.ba/BHT)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner