fbpx

CIK: Potvrda rezultata izbora u ponedjeljak

1 min. za čitanje

Kako je potvrdila Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a BiH, Apelacioni odjel Suda Bosne i Hercegovine od 35 podnesenih žalbi političkih subjekata do sada je riješio 33.

“Potvrđene su ranije donesene odluke CIK-a BiH, odnosno odbijene žalbe koje su podnesene na naše prvostepene odluke. Preostaje da se riješe još dva slučaja po žalbama i očekujemo da danas do kraja dana dobijemo iz Apelacionog odjela Suda rješenja i za te predmete. Postoji sasvim dovoljno vremena da se do konačnog zakonskog roka, utorka 11. novembra, riješi sve kako bi utvrđeni rezultati općih izbora bili i potvrđeni”, naglasila je Pirić.

Rok da se započne konstituisanje nove vlasti na razini Bosne i Hercegovine, odnosno održi konstituirajuća sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je 30 dana od potvrđivanja rezultata općih izbora.

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH treba biti održana u roku od 20 dana od dana potvrđivanja rezultata izbora, Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska 15 dana, a kantonalnih skupština u bh. entitetu FBiH u roku od 10 dana.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments