Cijena avio karte Tuzle – Bazel iznosi 27,99 Eura, uskoro linije za Švedsku

3 min. za čitanje

wizz-air

Novi letovi iz Tuzle za Bazel su rezultat pozitivnog odaziva od strane korisnika iz Bosne i Hercegovine, koji su, pristupajući internetskoj stranici Wizz Aira i kupovinom jeftinih karata, pozdravili dolazak ove aviokompanije u Bosni i Hercegovinu.

„Zahvaljujući Wizz Airu, smatramo da će šira regija profitirati u oblasti privrede i turizma zahvaljujući uspostavljenim linijama prema Švedskoj i Švicarskoj. Presretni smo vidjeti odaziv tržišta Bosne i Hercegovine i očekujemo prevesti preko 60,000 putnika preko aerodrome Tuzla u prvoj godini operacija. Nadamo se da će uspostavljene linije prema Švedskoj i Švicarskoj pomoći razvoju privrede i turizma, te otvaranju neophodnih novih radnih mjesta.“, rekao je ovm prilikom Daniel de Carvalho, Direktor Korporativnih Komunikacija WIZZAIR-a.

Letovi za Basel su planirani dva puta sedmično, utorkom i subotom, a cijena karte u jednom smjeru uključujući takse i trošak rezervacije iznosi 27,99 €.

„Ovakvo brzo otvaranje i druge avio – linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla pokazuje da smo potencijal aerodroma dobro procijenili i valorizovali, te da smo u saradni sa upravom Aerodroma poduzeli prave korake ka revitalizaciji aerodroma. Nakon uspostave ovih letova, očekujemo da ćemo u narednom periodu dogovoriti i otvaranje avio linija na druge destinacije, kao i dodatne aktivnosti na razvoju kargo saobraćaja, čime bi smo dali dodatni doprinos razvoju privrednih potencijala Tuzlanskog kantona“ riječi su ministra trgovine, turiza i saobraćaja Senaida Hadžića.

Ovo je veoma uzbudljiva sedmica za aerodrom Tuzla i tim povodom Generalni direktor aerodroma Tuzla Ever Jukanović ističe da ”Aerodrom u Wizz Airu vidi jakog partnera za razvoj saobraćaja i otvaranje novih radnih mjesta. Međunarodni Aerodrom Tuzla pozdravlja otvaranje dvije međunarodne jeftine destinacije za Malmo i Bazel posebno zbog potencijalnog razvoja turizma naše regije!”

Inače, Wizz Air je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi operirajući flotu od 40 aviona tipa Airbus 320 sa 16 baznih aerodrome sa preko 270 ruta povezujući 93 destinacije u 32-je države. Wizz Air-ov tim od 1500 profesionalaca pruža superiorne usluge i veoma niske cijene, čineći Wizz Air prihvatljivijim odabirom za preko 13.5 miliona putnika u 2013-toj godini.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Masala samo napred neka se otvore i jeftini letovi iz Holandije i drugi zemalja ka Bosni i Tuzli . !

Odlicno,kad ce biti let za minhen bilo bi super i sa njemackom da se napravi ugovor sto putovati 16 sati sa Kanticem kad moze za sat vremena avionim i to jeftinije nego busom.

Postovani Gospodo
Pokusao sam da rezervisem 2 karte od Basela za Tuzlu
t. 05 11.2013iz Basela a povratak iz Tuzle 19.11.2013
i pokazuje da nije u mogucnosti pa vas moli da potvrdite tacne dane polaska iz Basela kao i povratak iz Zuzle
vrijeme letova i cijene hvala

Kadaće biti letovi za njemačku i Austriju?

zelio bi rezervirati dvije povratne karte iz Bazela za Tuzlu ,dali mi mozete reci kojim danima ima let iz Bazela za Tuzlu i koji dan ima povrat iz Tuzle za Bazel .Zelja mije da rezervisem 04,04 2015 sa povrat 18,04ili 19,04 2015 ,Unaprijed vam se zafaljujem

Molim vas ima li let 16 ili 17.08 iz basela za tuzlu i posto je kart ili mi napisite kako da nadjem sam.Hvala

sve informacije mozes pronaci na http://www.wizzair.com
imas letove i 16 i 17.08, cijena 15EUR

hoceli linija tuzla basel biti otvorena jeftina linija do 15 stog avgusta hvala

Da li je Jakub Mratbegovic sluzio vojsku u Trebinju 77/78

Dali je mogu se sklopiti neki ugovor sa francuskom ili već radite na tome pisalasam mnogo puta ali pomaka nema dase uvede neka linija tuzla francuska jer vjerujte imali bi računa mnogo je bosanaca koji trenutno žive i rade u francuskoj linije i aedromi koibi većinom odgovarale svima vamo su lyon aedrom i chambery jer u tom o krizenju najviše živi bosanaca i hercegovca dok relacija postojeća pariz sarajevo je za nes većinu je podaleka putovati po nekoliko sati je veoma iscrpljujuce zelilim se zahvaliti unaprijed i nadamse brzom odgovoru ali pozitivnom