Blažo će opet u planinu, medvjeda se ne boji

27. Jula 2013.
2 min. za čitanje

blazo sa suprugom

Njegova priča o borbi s krvoločnom zvijeri obišla je svijet, a naši reporteri posjetili su ga u njegovoj kući u selu Vrba kod Gacka, gdje se još oporavlja.

Uspješan oporavak

– Osjećam se dobro. Ruka još nije dobro zacijelila. Idem na fizikalnu terapiju. Dva mjeseca nisam radio rukama i nisam još ”upotrebljiv za rad”. Ali, hvala Bogu, završilo se sve dobro i oporavak ide normalno. Mislim da će i ruka uskoro biti dobro – optimista je Blažo

Kaže da je još na bolovanju, a da su mu u poljoprivrednim radovima u protekla dva mjeseca pomagali komšije i prijatelji te da su ga često posjećivale i kolege s posla. Planetarno popularni Blažo kaže da ga još posjećuju novinari, ali i da plijeni pažnju gdje god se pojavi i svi se žele slikati s njim.

– Ko god dođe, dobro je došao. Ljudi me svuda prepoznaju i pozdravljaju, žele da se fotografišu sa mnom, pogotovo djeca – kaže Blažo

Njegova supruga Mira kaže da je bilo zaista teško i da su se bili uplašili za Blažu, ali da će Blažo, čim uzmogne, ponovo u planinu i na katune.

Voli prirodu

– Blažo bez planine ne može. On je, jednostavno, takav, nepromjenljiv, vezan je uz prirodu i neustrašiv. Mnogo toga je preživio, ali se do sada sve završavalo pozitivno i uredu – kaže Mira.

Dodaje da su njihova djeca, sin i kćerka, ponosni na oca i njegovu popularnost.

– Ja bez planine i prirode ne mogu, ne znam šta da mi se desi, ja ću opet u planinu, jer na planini sam od malih nogu. Nadam se da mi se nešto ovakvo neće ponoviti, ali ako i dođe do neke slične situacije, ne znam, vjerovatno ću opet reagovati isto – zaključio je Blažo.

(SodaLIVE.ba/AVAZ)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments