fbpx

Bijela pjena prekrila površinu rijeke Bosne

1 min. za čitanje

Na osnovu informacije općinske Službe civilne zaštite Doboj – jug alarmirane su nadležne službe civilne zaštite, jer je jutros oko osam sati, na dijelu rijeke Bosne u dijelu kojim protiče kroz ovu općinu, primijećena veća količina nepoznate bijele pjenaste materije, koja je zahvatila gotovo svu površinu rijeke.

Nakon izlaska stručnih ekipa na teren i prvih pregleda “pretpostavka je da se radi od ispuštanju otpadne vode iz taložnih bazena iz preduzeća Natron-Hayat u naseljenom mjestu Kosova kod Maglaja”, navodi se u saopćenju Kantonalne direkcije civilne zaštite ZDK.

Odmah nakon dojave o ovom akcidentu obavješteni su Mirsad Nazifović, inspektor Agencije za vodno područje sliva rijeke Save Sarajevo, kantonalni vodni inspektor Nijaz Mačak, kao i zenička ispostava Agencija za vodno područje rijeke Save.

Nadležni inspektori su upućeni na lice mjesta i poduzeti će se sve mjere i radnje koje su potrebne kako bi se ustanovilo da li se radi o štetnim materijama, koje mogu ugroziti stanovništvo ili životnu sredinu na ovom području i nizvodno od mjesta na kojem je primjećena ogromna količina pjenaste materije.

(SodaLIVE.ba/ZEDA)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ccccc sramota…

Umjesto da smo se okrenuli zapadnom svijetu gdje navodno hocemo i pripadamo i da nam oni uvedu novu tehnologiju i zastitu okoline i nasih zivota mi hocemo nasu bracu Turke. Primjer Soda Lukavac,Natron Maglaj sami trovaci nas i nase djece,ali tako je moralo biti po nasim politicarima jer je njima od Turaka pao dobar baksis pri prodaji.