fbpx

Biciklizam i sportska takmičenja za studente

1 min. za čitanje

Već za 04.april 2015.godine, povodom Svjetskog dana zdravlja, dogovorili su otvaranje biciklističke sezone.Za ljetnji semestar isplanirali su  takmičenja/lige u basketu (10 ekipa), u odbojci (8 ekipa) i u stonom tenisu (15 takmičara). Lige će starovati 17.03.2015. godine i odigravat će se utorkom u Univerzitetskoj dvorani.

Ove godine po prvi put organizirat će se i malonogometna liga za zaposlenike Univerziteta u Tuzli,a prijavljenih 6 selekcija pokazatelj je da i među zaposlenicima vlada veliko interesovanje za ovu vrstu sporta.
„Sve buduće aktivnosti bit će realizovane u cilju razvoja biciklističkih vještina i biciklističke rekreacije među studentima i zaposlenicima Univerziteta u Tuzli i to potičući ljubav prema ovoj vrsti sporta” rekao je, nakon potpisivanja Sporazuma, dr. sc. Edin Delić, predsjednik Asocijacije “Zelene staze “.

Centar za sport, Univerzitetsko sportsko društvo i Unija studenata Univerziteta u Tuzli, iskazali su zadovoljstvo zbog velikog broja prijavljenih ekipa za ovogodišnju smotru u svim sportovima. Izrazili su nadu da će takmičenja proći u fer i korektnom nadigravanju studenata, družeći se u neformalnom, sportskom ozračju.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments