fbpx

BHRT primio jezivu prijeteću poruku: “ISIL je došao u Bosnu, uskoro ćete nestajati i letjeti u zrak”

3 min. za čitanje

Uznemirujuću poruku, punu pravopisnih pogrešaka, Večernji list ekskluzivno u cijelosti: “Uskoro će te inshaallah imati dosta toga za emitovanje…znajte da vam je islamska drzava došla u bosnu I da cete uskoro da letite u zrak I da cete uskoro da nestajete redom sve dok se zastava LA ILAHA ILLA ALLAH ne pocne vijoriti nad Bosnom…zora Islama je stigla u to budite uvjereni…a braca su spremna da vas ubijaju polako I sigurno”, stoji u poruci – prenosi Večernji list.ba

Izvršen očevid

Ovu informaciju potvrdila je i SIPA. “Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć je zaprimila dojavu o MUP-a Sarajevske županije o tome da je BHRT-u upućena određena poruka prijetećeg sadržaja, o čemu je odmah obavijestila Tužiteljstvo BiH i izvršila očevid.

SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošiljatelja poruke i utvrđivanja svih važnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost, potvrdila je Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

Muhamed Bakarević, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, potvrdio je ovu informaciju. – Odmah smo sve prijavili nadležnim službama te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pozornost osiguranju da dobro provjere tko ulazi i što unosi, istaknuo je Bakarević.

A situacija je posebno zabrinjavajuća kada se u obzir uzme da se sve događa u vremenu napetosti nakon terorističkog napada u Zvorniku gdje je prije nešto više od tjedan dana ubijen policajac Dragan Đurić, a još dvojica su ranjena.

Borba protiv terorizma

U napadu je ubijen i terorist Nerdin Ibrić, a još dvojica su uhićena. Podsjetimo, i SIPA je svim policijskim postajama poslala upozorenje s obzirom da postoje indicije o novim terorističkim napadima. Policija RS-a pretresla je, pak, 32 lokacije i privela više osoba u akciji “Ruben”. Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je kako je to nastavak borbe protiv terorizma i ekstremizma. Uhićeni se dovode u vezu s islamskim radikalnim pokretima.

– Ne možemo prekriženih ruku čekati napade na policiju i na institucije. Svatko, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, tko iskazuje ekstremizam ili neki oblik radikalnog ponašanja imat će policiju ‘za vratom’ 24 sata, kazao je Lukač. Na nedavnom otvaranju Ureda OESS-a u Drvaru i regionalni lideri su osudili teroristički napad i pozvali na borbu protiv ove pošasti. I posljednji događaji vezani uz prijetnje nacionalnoj televizijskoj kući u Bosni i Hercegovini moraju biti jasno upozorenje svima jer situacija u svakom trenutku može postati dramatična.

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Još jedno sramotno napuhivanje i tempiranje vijesti upotrebom izjava jadnika sa lažnih profila. Sramota za sve!

i jos nesto, cenzura me ne bi iznenadila 😛

Idu braća kratkih hlača
zaboravismo šta je plaća.
Idu braća duge brade,
zaboravismo ko nas krade
Idu braća” prave vjere”,
zaboravismo ko nas dere.
Idu braća rastu tenzije,
nema para ni za penzije.
Idu braća da nas biju,
političari krv nam piju.
Dok nam bombom prijete braća,
ostadosmo i bez gaća.
Sad je kasno nema gaća,
ne trebaju više braća.

Lajk

Debil jedan kao fol znate ko je lik javno prijeti i nemoze mu niko nista Neka ih Alija Izetbegovic ih je i doveo u Bosnu To sto prjeti dzaba sere jede govna Koji debili i kako im samo mediji daju paznje … Isil doso u Bosnu pa nije nikad ni odlazio heheh Dan kad je Izetbegovic doveo Muhadzedine oni su tu ..Sve to treba rastjerat a neke po zatvore smjestit a da zaboravio sam BIH nije drzava tako da je ovdje sve moguce Narode naoruzajte se ..

Doctrina a la Niccolo Machiavelli :”Dividi et impera”.