fbpx

Besplatni časovi Matematike, Fizike i Hemije za osnovce

1 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

U želji da proširi svoje aktivnosti novim sadržajima, menadžment JU Centar za kulturu će u narednom periodu u saradnji sa lukavačkim Udruženjem za zaštitu prirode i okoline AAT, organizovati besplatnu edukaciju za učenike osnovnih škola sa područja Općine Lukavac.

15133720_10154255145834200_859551318_o

Dakle edukaciju će vršiti članovi AAT Lukavac, u prostorijama JU Centar za kulturu (II sprat). Edukacija će u početku biti bazirana na tri predmeta, a to su Matematika, Fizika i Hemija. Važno je naglasiti da su časovi potpuno besplatni, a za svaki od predmeta izdvajati će se 3 sata aktivnog rada sedmično. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 5.decembra(Ponedjeljak), a prvi časovi biti će održani već 6.12.(Utorak), po već propisanom rasporedu. Prijave slati na mail: aat.udruzenje@gmail.com, ili porukom na službenu facebook stranicu: Udruženje za zaštitu prirode i okoline Aer Aqua Terra. Zainteresovani se mogu prijaviti i lično, u prostorijama Doma kulture u Lukavcu (II sprat).

Iz AAT Lukavac, ovom prilikom pozivaju sve osnovce sa naše Općine, da se odazovu ovom pozivu, kako bi kroz igru i druženje usavršili svoja znanja iz navedenih predmeta.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A, jel’ u školu učenici džabe idu ?

Ne idu “džabe”, roditelji plaćaju knjige, sveske i sve ostalo…

Dobro pitanje Milenko. A ti koji daju dopunske časove, jesul to neki novouposleni preko veze, štele. Novi nehljebovci koji, kao i mnogi koji su na budžetu opštine Lukavac, prodaju maglu i zjale po Lukavcu i udaraju se guzicama po zgradi opštine Lukavac, Doma kulture i ostalim zdanjima javne i opštinske uprave. Lukavac pada u tamu i ponor. Sve, sve, samo NE zasukat rukave i živit od svog rada i truda. To je parola mnogih u Lukavcu.

Jesi ti Bosanac pismen ili si baš ono gl…i Bosanac. Pa čitaj šta piše, članovi AAT Lukavac drže časove, a pošto je to udruženje građana mogu držati nastavu po dva osnova, ili ih plaća ta nevladina udruga ili rade dobrovoljno. Dakle budžet opštine nema veze s tim, ljudi hoće da zasuču mozak a vi bosanac lopatu u ruke pa zasučite rukave, to su Vam komunisti jedino i ostavili u amanet.

Hahahha, pravo u srz..

Znam ja dobro”SDP Insider” zašto sam napisao to što sam napisao. Pogotovo kad dođeš sa strane, ima se vidjet svašta u Lukavcu što treba uradit i popravit. Hvala svima koji žele da pomognu djeci, ali sve to treba da se odvija u sklopu redovne nastave i pod krovom škole koju djeca pohađaju.Treba djecu pitat šta oni misle, kakav je kvalitet predavanja, stručnost nastavnika, kakva im je motivacija za školu i učenje? Djeca trebaju svoju slobodu poslije škole, vrijeme za sebe i svoje aktivnosti koje vole. Treba radit na poboljšanju rada u školi i razvijanju ljubavi prema knjizi, školi i učenju.

Slažem se sa svim sto ste napisali, ali Vi pišete ono sto bi trebalo da bude a ne ono sto je realnost. A to je da su djeca preopterećena gradivom i da upravo ova tri predmeta predstavljaju bauk većini djece. Takode je poznato da rodiljeti šalju svoju djecu na privatne časove. Ovo udruženje ce besplatno vršiti edukaciju i to je nešto sto treba pohvaliti.

Iđu djeca u školu “džabe”, a babo plati “sve ostalo”.
Naučili babu u današnju vaktu fatat se džepa i prije
nego što neko nešto zatraži. Jašta radi.
Tako je danas u cijelom “regionu” i šire.

Nisu Anam Oni “primitivne komunjare” koje su
“navadile” narod da ima i jare i pare.
Ovdje je “demokratija” i nejma nista “džabe”!
Biznis je” biznis”, a poso je “poso”.
Ko to nije skonto , džabe dijete u školu šalje…

Ne kontam ja tebe sad ništa