Banjalučanin prilikom legitimisanja počeo da vrijeđa policajca, a zatim ga gađao MAČKOM

2 738

Preduzimajući aktivnosti na pronalasku učesnika saobraćajne nezgode, policijski službenici su oko 16,45 sati, u ulici Dr Koste Krsmanovića, pronašli Lj.Ž. iz Banja Luke, za koga je utvrđeno da je učestvovalo u toj saobraćajnoj nezgodi.

cat-fly

Međutim, prilikom legitimiranja on je počeo da vrijeđa policijske službenike upućujući im pogrdne riječi, a zatim je bacilo mačku u lice jednom od policijskih službenika i pokušao ga udariti (zamahnuo prema njemu desnom nogom i šakom desne ruke) čime je izvršilo krivično djelo napad na službeno lice pri vršenju službene dužnosti, saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Iz policije su potvrdili da je Ž. Lj. lišen slobode, a u toku kriminalističke obrade utvrđeno da je počinilo i krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći jer je napustio mjesto nezgode ne ukazavši pomoć povrijeđenom drugom učesniku u sudaru.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv pomenutog slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu Banja Luka za navedena krivična djela.

Tokom prošle godine evidentirano je 78 napada na policijske službenike u RS-u, pri čemu je lakše povrijeđeno njih 35.

Najviše napada na policajce izvršeno je prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, reguliranja i kontrole saobraćaja, lišavanja slobode i legitimiranja osoba.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Turkeshan

zao mi macke…

doktor

hahah samo da pohvalim sliku hahah, dobar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x