Banja Luka: Daktilografkinja se porađala u sudnici, pomagali joj portiri i čistačice

2 min. za čitanje

Okružni-sud-u-Banju-Luci

Zgrada u kojoj se svakodnevno odlučuje o mnogim ljudskim sudbinama, tako je u četvrtak oko 18 časova postala mjesto pozitivne vijesti za sve.

Ova tridesetsedmogodišnjakinja je prema nezvaničnim informacijama, bila u osmom mjesecu trudnoće, a kako je potvrđeno porodila se sama, dok su manju asistenciju pružile čistačice i portiri koji su se zatekli u sudu.

Hitna pomoć  je došla za nepuna tri minuta i prevezla majku i zdravorođenu djevojčicu u Klinički centar Banjaluka.

Službenica je prema informacijama iz Osnovnog suda ostala nakon radnog vremena kako bi završila administrativni posao, kada su uslijedili trudovi.

“U nekoliko minuta se sve i završilo. U međuvremenu su u sudnicu došle čistačice i portiri koji rade od 16 časova, ali se majka porodila gotovo sama. Hitna pomoć je došla u rekordnom vremenu, pružila pomoć te su majku i bebu prevezli u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo”, naveo je službenik suda koji je zamolio da ostane anoniman.

Nataša Štrkić, portparol Kliničkog centra Banjaluka, potvrdila je u petak da su i majka i beba dobro.

“Pacijentica je rodila žensko dijete, teško 2.640 gama i dugačko 48 centimetara van Kliničkog centra Banjaluka, nakon čega je dovezena kolima Hitne pomoći u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo. Majka se dobro oporavlja od poroda, a beba je zdrava”, dodala je portparol KC Banjaluka.

Maja Vulić, portparol Osnovnog suda Banjaluka, izjavila je da je majka stalno zaposlena u sudu od 2006. godine.

“U narednom periodu ćemo pokrenuti akciju u kojoj će učestvovati svi radnici suda kako bismo na simboličan način pomogli našoj radnici i njenoj bebi”, dodala je Vulićeva.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar