Austrijski OMV napušta posao u BiH i Hrvatskoj

1 min. za čitanje
OMV

Firma očekuje da će razgovori o mogućoj prodaji poslovnica u našoj zemlji i Hrvatskoj početi u sljedećih nekoliko mjeseci, navodi se u njihovom saopćenju koje su prenijeli austrijski mediji.

OMV kaže da nastoji “izoštriti i pojednostavniti portfolio kompanije uz postupno rafiniranje marketinga prema istraživanju i proizvodnji plina i energije”. Firma posjeduje oko 90 benzinskih stanica u obje zemlje, s gotovo 100 zaposlenika u dva glavna ureda.

OMV-ov turski ogranak već je prodao 52 posto udjela u maloprodaji kiparske firme Kibris Türk Petrolleri kao dio iste strategije. OMV je međunarodna energetska firma sa sjedištem u Austriji sa ukupnom godišnjom prodajom od oko 24 milijarde dolara i zapošljava više od 31.000 ljudi.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bjezi OMW od islmskog fundamentalizma.
Samo naporijed sa vehabijama, Mevkicem i “Sarajevskim proljecem” i ostacemo izolovani ko Iran.

Haj i ti s njima .
Pričaš bezveze – vidiš da prodaju i u Hrvatskoj – tamo nema Islama . Osim toga riječ je o Turskom vlasniku , koji nema ništa protiv Islama – za razliku od tebe .

Dvije individue na koje je socijalizam i rat ostavio vidne tragove. Prvo se zahvali Iranu koji ti najviše pomože u ratu. Koliko ste daleko od islama vaši komentari govore , za loše stanje u Bosni ,naročito ekonomsko, krivi su Bosanci. Poistovjećivanje neke bradate budale sa islamom ili nekog političara sa spasom ili poštenjem je pucanj u prazno .Dokle god nasjedamo na sitnošićarske ponude raznoraznih političara na izborima i dalje će nam biti loše i još lošije.Idite malo hašajte barem ćete imati koristi od toga.

adbanner