fbpx

Amili Džinović uspješno transplantirana koštana srž

1 min. za čitanje
Amila Džinović

U tom gradu joj je pred kraj decembra transplantirana koštana srž, što je bila jedina šansa da joj se spasi život.

Donor je bila majka Mirsada, a kontrolni nalazi hrabre. Pokazalo se da je transplantacija uspjela, da su te matične ćelije, koje se sada nalaze u njenoj koštanoj srži, počele proizvoditi sve te krvne elemente, objašnjava majka Mirsada.

Posttransplantacione reakcije nisu nimalo jednostavne. Ali, Amila sve to izdržava u borbi da pobijedi leukemiju. Majka Mirsada je neizmjerno zahvalna svim građanima BiH koji su pomogli, posebno Edini Bašić, koja i sada pomaže u Beču.

Zahvaljujemo se i medijima, kaže Mirsada, prije svega, Federalnoj televiziji, koja je prva objavila prilog o Amili i svim ostalim elektronskim i štampanim medijima koji su zaista sve poduzeli da se Amila spasi.

Amila će za dvadesetak dana napustiti kliniku, ali mora još najmanje pola godine svake sedmice dolaziti na kontrole. Ipak, svjetlo na kraju tunela za Amilu Džinović sada se mnogo bolje vidi.

(SodaLIVE.ba/FTV)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ispravka jedna za redakciju: Amila je operisana u Munchenu, a ne u Beču. 🙂

drago mi je da je operacija uspjela i da se Amila uspjesno oporavlja.nadam se da ce uskoro doci kuci i nastaviti svoje skolovanje kao i normalan zivot.

Super vijesti!

Amila, samo hrabro!
Svako dobro ti zelimo!