Aldin Širanović zatražio politički azil u Austriji [VIDEO]

3 min. za čitanje

Aldin je u razgovoru za AkcijaOnline izjavio kako se nalazi u azilu u Austriji jer su on i njegova porodica zbog sigurnosnih prilika bili prinuđeni da napuste BiH.

Dolazili su mi kući džipovima, hodali oko kuće i raspitivali se za moje dijete što je prešlo svaku granicu. Nisam nikome govorio gdje idem, ali sada pošto sam dobio zaštitu Republike Austrije želim da kažem da sam u procesu za politički azil. Što se tiče demonstracija, pokret Udar nije prestao sa radom. U srijedu će pokret organizovati nove proteste ispred zgrade Skupštine TK.

Što se tiče boravka u Austriji, Širanović ne zna kada će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Od svih institucija u BiH sam tražio zaštitu i oni su se ogradili i rekli kako mi ne mogu pružiti zaštitu. Jedino rješenje je bilo da napustim BiH i da se nađem na tlu neke Europske države.

Širanović se nada da će političari u BiH početi raditi svoj posao.

Nadam se da će političari u BiH shvatiti poruku naroda, i ja mislim da nisu riješili stvari tako što sam napustio BiH. Ja ću se vratiti onog trenutka kada vidim da je situacija dobra ne samo za mene nego i sve građane, a prema informacijama koje sam dobio, neki samo čekaju da se vratim da bi napravili loše radnje prema meni i mojoj porodici. Trenutno, ja neću i ne želim da se vratim, a sva moja djelovanja će biti preko portala Udar.com. Odazvat ću se na svaki poziv Suda a ako ne budem mogao doći, obratit ću se putem Skype-a ili advokata koji ima sve ovlasti. Izjavio je Aldin Širanović.

Pred kraj razgovora Širanović je iz Austrije poručio građanima BiH da se ujedine i da kažu dosta. Da on ne može posjetiti svakog građanina i reći mu da izađe, već da ljudi moraju da shvate da samo zajedno mogu nešto postići.

Ponovio je da se nije priklonio niti jednoj stranci, da nije želio vlast i da je jedino otišao sa porodicom u Austriju gdje trenutno ima zaštitu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A je li ovaj tip stvarno iz Lukavca? Navodi adresu Armije BH???

i ja cu se vratit kad sve bude ok ne samo za mene nego i za sve stanovnike bh znaci , znaci da znaci sto se tice znaci to et tako znaci znamo i mi to sve al kad znaci narod vidi da si ti pobjego nece se dic niko drugi , i tako znaci nelaprdaj matereti

Hahaha e pa ovo je vise nego smijesno.. Samo me zanima da li neko vjeruje u ovakve gluposti?
I ptice na granama znaju zasto je on ”pobjego” iz Bosne…I da, tako je najbolje, ”doci cu kad sve bude ok”, e pa nemoras ni tada prijatelju moj…

JAOOOOOOOOOOOOOO koje smo mi ovce kad smo dozvolili da sve sto smo ucinili ovaj se moze time pohvalit, to je tebi bio cilj da ides gdje bolje ako si vjerovao u ono sto si radio za to se GINE frajeru BOSNI ne trebaju *** gdje jesi i ne vracaj se vise