fbpx

Željka Cvijanović najoštrije osudila napad na povratnike Fadila i Ajšu

1 min. za čitanje

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović najoštrije je osudila napad na supružnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.

“Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u Republici Srpskoj”, rekla je Cvijanović.

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva.

Policija iz Višegrada uhapsila je osobu inicijala B.P. iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23:30 sati uhapsili su Bojana Prodana i preduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uhapšen je pod sumnjom da je u subotu navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih djela.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments