fbpx

Zbog koronavirusa prolongirano održavanje sajma Grapos Expo

3 min. za čitanje

Tradicionalno, Vlada Tuzlanskog kantona će i ove godine biti partner u organizaciji Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS – EXPO”, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Denijal Tulumović sa direktorom Sajma Nedžadom Nuhanovićem.

Pripreme Grapos expo 13 03 2020

„Grapos – expo” je jedna od najvećih i najbolje organizovanih sajamskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini i zaslužuje pažnju i podršku Vlade Tuzlanskog kantona. S tim u vezi, ova sajamska aktivnost već je uvrštena u kalendar manifestacija od značaja za Tuzlanski kanton.

„Ako pogledamo cilj sajma GRAPOS EKSPO, a to je ostvarivanje pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, onda vidimo da se taj cilj podudara sa našim strateškim opredjeljenjem, da pomognemo privrednim subjektima i poduzetnicima da se što brže, lakše i kvalitetnije razvijaju. Samim tim naša je dužnost da podržimo ovu poslovnu manifestaciju i da budemo njen pokrovitelj”, kazao je premijer Tulumović, te dodao da su poslovni susreti jako značajni jer su u direktnoj vezi daljnjeg razvoja poduzetništva, obrta i unapređenja našeg društva u cjelini.

„Poduzetnici i obrtnici su najveća snaga protiv krize i zaslužuju i znatno veću pažnju i podršku društva u cjelini” rekao je premijer Tulumović.
Direktor Nuhanović je članove Vlade upoznao da će ovogodišnji, 11. po redu sajam „Grapos – expo” biti prolongiran.

„Ove godine, nažalost smo, zbog situacije sa koronavirusom, prinuđeni prolongirati održavanje Sajma. Prvobitno smo Sajam planirali održati tradicionalno u aprilu, ali smo zbog novonastale situacije odlučili njegovo održavanje prolongirati za period kada se za to steknu adekvatni uslovi”, kazao je direktor Nuhanović.
Sajam u Gračanici je regionalno prepoznatljiv i o tome svjedoči interes izlagača da dođu i svoje proizvode izlože u okviru sajamskog prostora, a Vlada i resorna ministarstva su već u značajnoj mjeri pomogla organizaciju sajma kroz organizaciju i planiranje raznih sajamskih aktivnosti.

Direktor Nuhanović se zahvalio se premijeru u Vladi u cjelini za podršku koju pružaju realizaciji ove sajamske manifestacije.
Osim premijera današnjem sastanku prisustvovali su ministar privrede Asmir Hasić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo za Tulumovica. Saziva sastanke zbog otkazivanja sajma.