fbpx

Žarko Vujović napustio SD BiH, razlog izjava Aziza Čačkovića

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokrata (SD) BiH u Tuzli, podnio je ostavku na stranačke funkcije i zatražio brisanje iz stranačkog članstva.

1 min. za čitanje

Na sjednici Predsjedništva SD-a, održanoj jučer, kandidati za nosica liste ove stranke za Tuzlanski kanton, bili su Žarko Vujović i Husein Tokić, a Vujović je, kako sam kaže za Faktor, bio razočaran tokom rasprave i odlučio je da napusti sjednicu.

Smatram da u lijevoj političkoj partiji, koju sam stvarao i smatram za građansku opciju, nije primjereno izjaviti da u Tuzlanskom kantonu, s obzirom na broj stanovnika koji su Bošnjaci, nema uslova da nosilac liste bude neko ko nije Bošnjak. Na tu izjavu niko nije reagirao, prešlo se preko toga i ja sam osjetio da sam tu za ogledalo, kada zatreba… To ne priliči Tuzli, ideji socijaldemokratije, ispada da je sve privid – rekao je Vujović i dodao da je spornu izjavu dao član Predsjedništva SD-a Aziz Čačković.

Vujović u ovom momentu nije mogao ništa više reći o svom budućem političkom angažmanu, ali je istakao da ostaje dio većine u TK, koju pored SD-a, čine Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta i Stranka za Bosnu i Hercegovinu.

Puna podrška Vladi TK na čelu s premijerom Iranom Halilagićem, ja ostajem na čelu Skupštine TK, osim ako me ne smijene – zaključio je Vujović.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve ce napustiti sd delicev jer svako vidi da je to strana samo za sluge koje slusaju

I treba te smijeniti, zašto nisi protestovao što u Banja Luci ni u jednoj stranci nosioci lista nisu Bošnjaci. Dobio si funkciju u SkupštiniTK, svoje rođake si zaposlio u našem Lukavcu , na mjesto naše djece… i malo ti, sikter.Mjjenjaj te ga odmah sa pozicije u Skupštini, nezahvalnik matori.

Posto si upućen u zaposlenja rodbine političara a nisi se bunio ja ne vidim razliku izmedju SD i SDA.Neznam samo koga još mogu prevariti da glas za njih.