fbpx

Zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina

1 min. za čitanje

Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donio je nove naredbu kojom se naređuje zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo pojasnio je šta podrazumijeva nova mjera Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) u vezi sa zabranom kretanja.

“Uprava policije MUP-a KS je imala veliki broj upita o tome šta podrazumijeva zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina, nakon čega smo dobili potvrdu u Federalnom štabu civilne zaštite da se zabrana odnosi na apsolutnu zabranu izlaska, odnosno kretanja, uključujući i prijevoz prevoznim sredstvima navedenih kategorija stanovništva”, kazao je Hadžiabdić.

Podsjetimo, prema odluci FŠCZ-a naređuje se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.

Za provođenje ove naredbe odgovorni su ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo su baš nepromišljene naredbe. Pa ko će gotovo u cjelosti staračku populaciju koja je u Bosni ostala i nije otišla na “zapad” snadbijevat, kada gotovo 40% komšija ne govore jedni sa drugima? A ako se ne ispoštuje naredba, onda se stvaraju dupli standardi koji su nas i doveli u ovaj bosanski glib i prije covide. Niko. pa ni onaj blesavi Načelnik ne poziva narod da vrše povećano zasijavanje usjeva, kao da će nam hrana spast s neba! Njemu je samo izgleda u onoj njegovoj glavudži briga za samopromoviranje. Treba se hitro okrenuti radu, povećanom sijanju, organizovanom i enormnom skladištenju u rezervama nafte i naftnih derivata (država i veći privatnici). I u svim sredstvima informisanja optimizirati punjenje glava ljudima, da situacija ne sklizne u drugom smjeru, pa da umjesto vakcine bude prioritetniji psiholog!

Znači li to da čovjek koji obrađuje svoju zemlju kao poljoprivrednik a ima preko 65 g. ne može do svoje njive u vremenu sjetve a najčešći do sada raznosioci virusa mogu roštiljati na sajli.Neka ja sa 67 g.ne mogu u gradu izaći na ulicu,u prodavnicu,po pitku vodu jer se u mom gradu voda ne pije iz česme bar bi trebao nekako zakonski otići u svom autu do svojih njiva i dovršiti sjetvu.Ako preživim virus da ne gladujem na jesen.