fbpx

Za danas zakazana sjednica Vijeća ministara BiH

2 min. za čitanje

Današnja sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine ima raznovrstan dnevni red. Planira se rasprava o nekoliko važnih tema. Prva od njih je povezana s određivanjem međunarodnih graničnih prijelaza za prevoz oružja. Osim toga, planira se formiranje Radne grupe koja će uskladiti propise o oružju i municiji s pravnim okvirom Europske unije.

Druga tačka na dnevnom redu je poništavanje prethodne odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće unutar teritorije Bosne i Hercegovine. Ministri će donijeti novu odluku u vezi s tim.

Još jedna važna tema koja će se raspravljati na sjednici je Prijedlog pravilnika o evidenciji naučnog i poslovnog iseljeništva te istaknutih pojedinaca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine. Osim toga, bit će predstavljen Izvještaj o postupcima javnih nabavki za prethodnu godinu.

Rasprava će se voditi i o Izvještaju o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u zemlju sukladno Sporazumu o readmisiji za prošlu godinu. Također, ministri će iznositi svoje mišljenje o Prijedlogu izmjene Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Na sjednici će biti pružena informacija o ostvarenju Plana implementacije dokumenta “Pregled odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027.” Ova informacija dolazi od Ministarstva obrane BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments