fbpx

Vlada TK: Osigurano više od 100.000 KM za izgradnju rezervoara za vodu u MZ Berkovica

1 min. za čitanje

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2022. godini.

Obzirom da je nakon donošenja Programa neraspoređeno je ostalo nešto više od 2 miliona KM, te je Ministarstvo pozvalo gradove i općine Tuzlanskog kantona da kandidiraju nove projekte iz ove oblasti koje će finansirati ili sufinansirati Vlada Tuzlanskog kantona.

Vlada TK izdvojila je sredstva za Grad Lukavac – 105.209,12 KM – Izgradnja rezervoara za vodu Berkovica, odnosno za rješavanje urednog vodosnabdijevanja stanovnika MZ Berkovica.

Nakon što su pristigli prijedlozi jedinica lokalne samouprave, Vlada je pripremila izmjene Programa, kojima će se, između ostalog, osigurati 111.767,22 KM za rekonstrukciju potisnog cjevovoda od rezervoara Kloteks do rezervoara Zimar (vodovod Klokotnica), općina Doboj Istok, odnosno za rekonstrukciju cjevovoda čime bi se postigla veća iskorištenost kapaciteta predmetnog bunara, smanjili gubici vode i obezbijedilo uredno vodosnabdijevanje MZ Lukavica u Gračanici. Za vodosnabdijevanje i odvodnju otpadnih voda u BiH II – komponenta Tuzla, za sufinansiranje kredita za realizaciju projekta iznos od 400.000,00 KM, koliko je inicijalno odobreno Gradu Tuzla, je uvećan za dodatnih 80.000,00 KM.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments