fbpx

Vlada TK odobrila upis 132 studenta koji su položili prijemni ispit

2 min. za čitanje

Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj vanrednoj sjednici dala prethodnu saglasnost na prijedlog odluke Senata Univerziteta u Tuzli o upisu 132 studenta koji su u statusu samofinansirajućih.

Riječ je o studentima koji su u prvom upisnom roku za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/20. godini položili prijemni ispit.

Vlada je današnjim zaključkom povukla iz skupštinske procedure sve materijale koji su ranije dostavljeni, a nisu razmatrani na sjednici Skupštine TK. Radi se o Prijedlogu zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona, prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnivanju Javne ustanove Mješovita srednja škola u Sapni, o osnivanju Javne ustanove Gimnazija “Ismet Mujezinović“ u Tuzli, Javne ustanove Osnovna škola “Sjenjak“ u Tuzli, Javne ustanove Mješovita srednja škola Lukavac.

Također, to su Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o uređenju imovinsko-pravnih i drugih odnosa u vezi sa preuzimanjem prava i obaveza osnivača prema osnovnim školama koje imaju status javne ustanove, kao i Prijedlog Zakona o stavljanju van snage Zakona o uređenju imovinsko-pravnih i drugih odnosa u vezi sa preuzimanjem prava i obaveza osnivača prema srednjim školama koje imaju status javne ustanove.

Povučen je i određeni broj izvještaja o radu kantonalnih institucija i ustanova te informacija o stanju u određenim oblastima.

Razlog za povlačenje je upoznavanje novoimenovanog saziva Vlade Tuzlanskog kantona sa ovim materijalima, saopćeno je iz Vlade TK.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments