fbpx

Vlada TK danas o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona

1 min. za čitanje

Na 52. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona danas će biti razmatrane informacije o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar – juni 2021. godine.

Za sjednicu je predviđen Dnevni red od 20. tačaka, među kojima će se razmatrati i smjernice za izradu Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2022. godinu sa Programom djelatnosti i mjera za unapređenje i provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2022. godinu i Planom potrebnih sredstava za provođenje obaveznog zdravtvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona u 2022. godini.

Također, razmatrat će se i prijedlozi za odobravanje sredstava sa budžetske pozicije „Troškovi manifestacija”, za JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović” Gradačac, te Savezu antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Naime, Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa tražit će od Vlade saglasnost za prijem uposlenika u radni odnos na neodređeno vrijeme, a bit će razmatran i prijedlog o odobravanju sredstava Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari sa budžetske pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments