fbpx

Vlada TK danas o finansijskom planu ZZO TK za devet mjeseci

2 min. za čitanje

Na 50. redovnoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona danas će se razmatrati o izvršenju Finansijskog plana ZZO TK za devet mjeseci.

Za sjednicu je predviđen Dnevni red od 12 tačaka, među kojima će se razmatrati i o Izmjenama Programa mjera zdravstvene zaštite životinja na TK.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK na redovnoj sjednici tražit će saglasnost o prodaji službenog vozila, kao i uzimanja u zakup poslovnih prostorija za potrebe ministarstva i Ureda za zajedničke poslove.

Također, Vlada TK razmatrat će o dopuni Odluke o iznosu participacije i školarine u troškovima sva tri studija na fakultetima/ Akademiji Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2021/22. godini.

Kada je u pitanju Ministarstvo privrede, na tačkama dnevnog reda našli su se i prijedlozi mjera za otklanjanje nedostataka i nepravilnosti konstatovanih u Izvještaju o finansijskoj reviziji, kao i prijedloga Sporazuma o regulisanju međusobnih obaveza po osnivu korištenja predmeta koncesije u 2020. godini između Ministarstva privrede i Rudnika uglja “Kreka” d.o.o Tuzla.

Vlada TK će u okviru sredstava sa pozicije “Podrška povratku prgnanih lica” razmatrati o odobravanju sredstava za općine Lukavac i Kalesija, Sapna, Kladanj, Grad Doboj, Tuzla, Zvornik, Opština Bratunac, Modriča i Srebrenica.

Razgovarat će se i o odobravanju sredstava sa pozicije kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, te o ostalim kadrovskim pitanjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments