fbpx

Vijeće Ministara BiH: O Prijedlogu odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

2 min. za čitanje

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2022. godinu, te Godišnjeg revizorskog izvještaja za 2022. godinu

U Sarajevu je počela sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a danas bi trebalo da razmatraju Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Srbija za period 2021-2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, Bosne i Hercegovine koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za evropske integracije.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Mišljenje s konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika – generalnog sekretara Vijeća ministara BiH. Također, predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o kriterijima za imenovanje članova Komisije za koncesije BiH i Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za provođenje konkursne procedure za izbor sedam članova Komisije za koncesije BiH.

Pred ministrima danas bi se trebao naći i Prijedlog odluke o imenovanju Delegacije BiH pri Komitetu eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2022. godinu, te Godišnjeg revizorskog izvještaja za 2022. godinu. Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta “Zamjena sistema klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments