fbpx

VIDEO – haos ispred zgrade Općine Banovići, intervenisala policija

1 min. za čitanje

Do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići.

Opći haos trenutno vlada ispred zgrade Općine Banovići. Veliki broj pripadnika policije sprječava veće incidente. Na licu mjesta su i pripadnici Specijalne jedinice policije.

Podsjećamo, do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik ove općine Bego Gutić (SDA) izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Ranije je Bego Gutić tvrdio da nisu ispoštovane procedure prilikom pokretanja opoziva, a jutros je pozvao građane da se u 7:30 pojave ispred zgrade Općine.

– Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30h na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće. Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog Načelnika – napisao je Bego Gutić jučer.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mini korida. Mi smo Begini,Bego je nas😀