fbpx

Velike gužve zabilježene na graničnim prijelazima na ulazu u BiH

2 min. za čitanje

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Slabiji snijeg jutros pada na području Mliništa i Blidinja, ali se ne zadržava na cesti. U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gračanica – Doboj – Maglaj i Livno – Kamensko.

Skreće se pažnja na odrone kamenja i zemlje na cestu. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila pa se vozači savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo -Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom.

Povodom katoličkog Božića, od danas u 12 sati do sutra navečer do ponoći bit će zabranjen prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments