fbpx

Velika akcija SIPA-e: vrše se pretresi u sedam bh. gradova uključujući i Lukavac

2 min. za čitanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine provode operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice”.

Vrše se pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Bosanskog Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela “Organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelima “Poreska utaja ili prevara”, “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, “Nedopuštena trgovina”, i “Pranje novca” Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Akcija je još u toku.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments