fbpx

Velika akcija policije, uhapšen bivši uposlenik SIPA-e

1 min. za čitanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zadala je novi udarac dilerima.

U akciji, koja je izvedena tokom prethodne noći, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja se bavila rasturanjem narkotika.

Pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšen je A. A. (42) iz Sarajeva, dok je za A. M. (37) raspisana operativna potraga budući da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka. Navodno je riječ o bivšem pripadniku Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

“Lica lišena slobode su smještena u službene prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i lišenja slobode istog”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments