fbpx

Velika akcija policije BiH – uhapšene tri osobe i zaplijenjeno 446 grama kokaina

2 min. za čitanje

U policijskoj akciji u Banjaluci uhapšene su tri osobe i zaplijenjeno je 446 grama kokaina.

Tokom hapšenja dvojica osumnjičenih pokušali su pobjeći, ali im to nije pošlo za rukom.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su 4. maja u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, uhapšeni D.DA.Ć. i M.D. svi iz Banjaluke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci koje koristi D.D, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 188 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, određena količina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela” saopšteno je iz PU Banjaluka.

“Istog dana oko 00.10 u Banjaluci, policijski službenici su radi vršenja kontrole zaustavili putničko vozilo pežo kojim je upravljao A.Ć, dok se M.D. nalazio na mjestu suvozača. Navedeni su se prilikom izlaska iz vozila dali u bjeg, ali su ubrzo sustignuti i lišeni slobode. Kod navedenih lica ukupno je pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain i određena količinina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu” saopštila je policija.

Vozač A.Ć. koji je upravljao peugeot-om odbio je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu, a protiv A.Ć. i M.D. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments