fbpx

Velika akcija FUP-a, jedna osoba uhapšena po potjernici Kantonalnog suda

1 min. za čitanje

Federalna uprava policije (FUP) je u Sarajevu u utorak, 13. februara, obavila akciju u kojoj je jedna osoba uhapšena po potjernici Kantonalnog suda. 

Saopštenje iz FUP-a prenosimo u cijelosti: 

“Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije su dana 13.02.2024. godine na osnovu prikupljenih operativnih saznanja izvršili lišenje slobode osobe A.H. (1998) iz Sarajeva za kojim je raspisana Centralna potraga Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog izvršenja krivičnog djela ‘Krađa’, iz člana 287. i krivičnog djela ‘Razbojništvo’ iz člana 289. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres lica A.H. (1998) iz Sarajeva, te je tom prilikom kod istog pronađena veća količina opojne droge Amfetamin cca 3 kg. Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo opojnu drogu Amfetamin koju je namjeravalo dalje staviti u promet trećim licima.

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te je zbog raspisane Centralne potrage Kantonalnog suda u Sarajevu predato Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje. O svim poduzetim mjerama obavješteno je nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužioca.”

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments