fbpx

U velikoj akciji MUP-a “Start” uhapšeno sedam osoba

2 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, u realizaciji operativno-taktičke akcije “Start”, provedene pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su sedam osoba, pet muškaraca i dvije žene.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, uhapšeni su: 33-godišnji E.K., 38-godišnji E.B., 31-godišnja E.R., 33-godišnji M.D. iz Sarajeva, 29-godišnji S.H., svi iz Sarajeva, saopćeno je jutros iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca, uhapšeni su 60-godišnji I.H. i 42-godišnja A.D. iz Sarajeva, naveli su iz policije.

Iza ovih inicijala kriju se, između ostalih, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, sekretarka Općine Alma Destanović i poduzetnik Elmedin Karišik.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su smješteni u prostorije Jedinice za zadržavanje MUP-a KS, te će tokom dana biti predati u nadležnost postupajućih tužilaca.

Više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS učestvovalo je u realizaciji akcije “Start”. Izvršeni su pretresi na 30 lokacija na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža.

Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila. U pretresima je pronađena i izuzeta dokumentacija, elektronski uređaji za pohranjivanje podataka, gotovi novac i nakit, kao i brojni drugi predmeti i dokazi od interesa.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments