U sjedištu Vlade FBiH sastanak o epidemiološkoj situaciji i imunizaciji

1 min. za čitanje

Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću najavio je za utorak, 6. jula, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sastanak o aktivnostima u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom korona i procesom imunizacije stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sastanak organizira premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a pozvani su  predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije – Ureda za BiH, ministarstava vanjskih i civilnih poslova BiH, Udruženja imunologa u BiH, zamjenici federalnog premijera, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH te premijeri i ministri zdravstva kao i predstavnici zavoda za javno zdravstvo svih deset kantona u Federaciji BiH.

– Sastanak će biti održan uz maksimalno poštivanje Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih 1. jula ove  godine – saopćeno je.

Sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu bit će održan s početkom u 13.00 sati, dok su izjave za medije planirane u 12.45 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar