U iznajmljenom stanu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

2 min. za čitanje

Sarajevska policija jučer je otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane. Akciju su izveli policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS.

Riječ je o operativnoj akciji kodnog naziva “Heisenberg”, koja je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu.

Policija je izvršila pretres iznajmljenog stana u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, koji koristi E. Š., rođen 1987. godine u Užicu, nastanjen u Sarajevu.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuana.

Pronađeno je 15 stabljika biljke Cannabis sativa visine od 10 do 150 cm, 15 saksija sa sistemom za samonavodnjavanje, tri prigušnice, tri reflektora, jedna neonska lampa, četiri termo higrometra, dva ventilatora, dvije turbine, četiri karbonska filtera, dva PVC šatora, fleksibilno crijevo, PVC rezervoar od 50 litara za navodnjavanje s instalacijom i evidencija prihrane biljaka.

Također, pronađeno je i oduzeto oko 1,6 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu i dvije digitalne vage.

E. Š. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, nakon čega je i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Po završenoj krininalističkoj obradi, on će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar