U BiH instalirano 63 novih radara

10. Februara 2022.
2 min. za čitanje
primorska 22.04.2008, lucija, policija, radar, merjenje hitrosti, foto barbara milavec

Prošle sedmice objavljena informacija da će na području Istočnog Sarajeva te opštinama Han Pijesak i Rogatica uskoro će biti postavljeno devet novih stacioniranih radara.

Informaciju je potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je naglasila da su već neki od radara postavljeni na području Vraca, ali da još nisu pušteni u funkciju.

“Primarni cilj stacioniranih radara je kontrola brzine, ali sankcinisat će se i ostali prekršaji“, dodala je Stokanović.

Glavni inspektor u Јedinici za sigurnost saobraćaja Uprave policije MUP-a RS Danko Tunić jutros je pojasnio da će se sankcionisati istek registacije, ali i nenošenje kacige kod biciklista.

“Vidno polje radara je 20 do 30 metara od stuba”, istakao je Tunić.

On je naveo da je MUP RS u prethodnom periodu nabavio 100 stacioniranih radara i deset mobilnih.

“Instalirano je 25 na području PU Banja Luka, 12 u PU Bijeljina, osam na području PU Istočno Sarajevo, sedam u PU  Trebinje, šest na području PU Gradiška, kao i pet na području PU Mrkonjić Grad”, dodao je Tunić.

Istakao je da će još 12 radara biti instalirano na području PU Doboj, osam u PU Zvornik i šest u PU Foča.

“Do sada je u rad pušteno deset radara na području grada Banja Luka i pet na području opštine Laktaši. Svi podaci se arhiviraju u server MUP-a RS”, naglasio je Tunić.

Tunić je istakao da je osnovni cilj smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments