fbpx

U akciji SIPA-e pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

1 min. za čitanje

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je uhapšena jedna osoba zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbama Općinskog suda Čitluk, pripadnici SIPA-e su na području Čitluka pretresli kuću prilikom čega su pronašli laboratoriju za uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom.

Među opremom su bile regulator topline, klima uređaj. termometar, specijalne lampe, ventilator za izvlačenje vlage, stimulatori rasta indijske konoplje i 57 stabljika indijske konoplje, koji su privremeno oduzeti od osumnjičenog.

“O realizaciji navedenih aktivnosti SIPA će Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona dostaviti odgovarajuće izvještaje“, saopćeno je iz SIPA-e.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Umjesto hapsiti,kažnjavati i plijeniti treba “travu” legalizirati i zakonski urediti k'o u svakolikom naprednom dunjaluku. Nafaka je višestrana…