fbpx

Tuzlak u suzama saopštio lijepu vijest: Dobio sam rezultate, totalno izliječenje, POBIJEDILI SMO!

2 min. za čitanje

Tridesetjednogodišnji mladić Edin Mujić, najveći dio prošle godine proveo je na liječenju u UKC Tuzla, gdje je prolazio kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću.

Kako je tada rekao nikada nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih, ali s obzirom da su troškovi liječenja dostigli određenu svotu, koju njegova porodica više sama nije mogla finansirati, odlučio je pomoć potražiti od dobrih ljudi. Edinu je početkom prošle godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolest.

Kod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela da se bori protiv infekcije, tačnije oslabljuje imunološki sistem.

Podsjećamo, Edinova bolest je bila dostigla IV stepen, tako da je pred njim bila izuzetno teška i duga bitka, bitka iz koje je hrabri Edin Mujić izašao kao pobjednik! “Znam da ne bih trebao plakati, ali od sreće po nekada i morate. Uradio sam pet skan i dobio nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patološkog metabolizma.

Vrat, pluća, jetra, slezena sve je čisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Živio sam za dan da dignem ruku u zrak i kažem. POBIJEDILI SMO! Hvala Vam za sve, nikad se ne bih izliječio bez Vaše pomoći. Ali ovdje borba ne prestaje ona se nastavlja”, na svom facebook profilu istakao je hrabri Edin.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

TI;SI HRABAR COVIJEK: