fbpx

Tužilaštvo TK naredilo istragu o ubistvima u Gradačcu

2 min. za čitanje

 Istražni timovi MUP-a Tuzlanskog kantona, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, obavljaju obimne operativne i istražne radnje tokom i nakon trostrukog  ubistva  i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. augusta.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije. Policijski istražitelji  obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za pomenute  događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo  kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

– Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu  društvu u cjelini i  samom daljem toku istrage – saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.  

Danas će se održati sastanak operativne istražne  grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona  i dogovoriti  dalje smjernice u  rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati  postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom  konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments