fbpx

TK – Dogovorena dalja saradnja pravosudnih institucija

1 min. za čitanje

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin sa saradnicima posjetila je  Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) i Sud Bosne i Hercegovine.

Na sastanku sa predstavnicima VSTV-a BIH, predsjednikom Halilom Lagumdžijom, potpredsjednicom Sanelom Gorušanović Butigan i stalnim članom VSTV-a Saninom Bogunićem razgovarano je o daljem unaprjeđenju efikasnosti i kvalitete pravosudnih institucija. Tom prilikom naglasak je stavljen na unaprjeđivanju saradnje VSTV-a BIH i Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona.

U cilju pronalaženja modaliteta za unaprjeđenje rada pravosudnih institucija s područja Tuzlanskog kantona, koje su u nadležnosti Ministarstva, ministrica Harčin razgovarala je i sa registrarom Suda BiH Emirom Hodžić o unutrašnjoj organizaciji i načinu rada te institucije.

– Prema riječima ministrice Harčin, prenesena iskustva u segmentu organizacije rada po modelu koji se primjenjuje unutar Ureda registrara u Sudu BiH, od velike su koristi za unaprjeđenje efikasnosti i kvalitete pravosudnih institucija u Tuzlanskom kantonu. Predstavnici institucija pozdravili su taj vid saradnje te dogovorili nastavak razmjene iskustava – saopćeno je iz Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa TK. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments