Teška saobraćajna nesreća na putu Gradačac – Ormanica. 4 osobe povrijeđene

2 min. za čitanje

Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovčkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog teže saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros oko 07:20 sati obustavljen je saobraćaj na putu Gradačac-Ormanica u mjestu Vučkovci. ‘U nezgodi je učestvovalo pet vozila četiri putnička motorna vozila i jedno teretno motorno vozilo. Prema za sada raspoloživim informacijama četiri lica su povrijeđena’ – saopćila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

U toku je policijski uviđaj. Iz BIHAMK-a su dalje saopćili da su počeli radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća se usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22.00 do 06.00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Na graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar