fbpx

Sutra potpisivanja ugovora između Aerodroma u Tuzli i Grčke kompanije Lumiwings

1 min. za čitanje

Menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli i predstavnici aviokompanije Lumiwings iz Grčke sutra će potpisati ugovor o saradnji. Kako je potvrđeno, ugovor uz nove aviolinije sadržava i uspostavu baze.

Kao što je poznato, aviokompanija Lumiwings iz Grčke izabrana je kao najpovoljniji ponuđač na javnom pozivu Međunarodnog aerodroma u Tuzli, a vezano za uspostavu poslovanja. Iznos javnog poziva je dva i po miliona konvertibilnih maraka, a koje je obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona.

Kako je zvanično potvrđeno iz Vlade Tuzlanskog kantona, sutra će biti upriličeno potpisivanje ugovora o uspostavi avio baze i otvaranju novih destinacija sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli sa avioprijevoznikom čija je ponuda u procesu javnog poziva izabrana kao najpovoljnija.

Kantonalna vlada na današnjoj vanrednoj sjednici je prihvatila i tekst ugovora o subvencioniranju avio linija koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanskog kantona i Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

“Ovim ugovorom uređuju se međusobna prava, obaveze i odgovornosti između javnog preduzeća i Vlade kantona, a po osnovu prijenosa novčanih sredstava namijenjenih subvencioniranju aviolinija Javnog preduzeća i način izvještavanja o namjenskom utrošku doznačenih sredstava. Podsjećamo, radi se o realizaciji 2,5 miliona KM, koliko je Vlada TK osigurala za subvencioniranje avio linija”, naveli su iz Vlade TK.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments