fbpx

Sutra isplata dijela prava socijalne zaštite

1 min. za čitanje

Obavještavaju se korisnici prava socijalne i dječije zaštite da su predmeti obrađeni i da će naknade za stalnu novčana pomoć, jednokratne novčane pomoći, pomoć u prehrani djeteta, jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta, hraniteljstvo i medicinsko vještačenje biti isplaćene sutra (petak 9.12.2022. godine).

U narednoj sedmici očekuje se obrada i isplata naknada za korisnike prava: obrok učenika u osnovnim školama, jednokratna pomoć za troje i više djece, privremena novčana pomoć, prijevoz učenika i studenata i dodatne novčane pomoći za zaposlene majke porodilje.

Isplata za prava koja se odnose na majke porodilje koje nisu u radnom odnosu, kao i na korisnike naknade za dodatak za djecu su ovisne o objavljivanju uredbi Vlade TK u službenim novinama TK i donošenja odluka koje nakon objavljivanja uredbi mora donijeti Vlada TK.

Podsjećamo vas da je požar, koji se u prošloj sedmici dogodio u prostorijama zgrade Tehnograd Company, u kojoj su smješteni Centralna pisarnica kantonalnih organa i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, znatno otežao dostavljanje dokumentacije od centara za socijalni rad, te uzrokovao kašnjenje isplate za korisnike pojedinih prava.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments