fbpx

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog Kantona raspisala javne pozive

2 min. za čitanje

Služba za Tuzlanskog kantona raspisala je tri javna poziva za poslodavce i nezaposlene osobe s ciljem da oko 280 osoba dobiju priliku za zaposlenje.

Javni oglasi otvoreni su od 3. do 18. augusta, a svi zainteresovani mogu dokumentaciju dostaviti u centralu Službe za zapošljavanje ili u općinskim ispostavama u mjestu prebivališta. 

Zainteresovani mogu aplicirati za program subvencioniranja zapošljavanja i obavljanje pripravničkog ili volonterskog staža za pripadnike romske populacije, članova porodica gdje nijedan član nije zaposlen, zatim za osobe mlađe od 30 godina i za mlade koji izlaze iz ustanova javne skrbi. Za ove namjene Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK izdvojilo je oko 216 hiljada KM.

Ostala dva poziva finansiraju se od sredstava Službe za zapošljavanje TK i za te potrebe je obezbjeđeno oko 1.5 milion KM. 

“Druga dva javna poziva odnose se na zapošljavanje i samozapošljavanje. Za sufinansiranje pri zapošljavanju obezbjeđeno je 1.2 miliona KM, a oko 300.000 KM za pokretanje samostalne djelatnosti i namjenjen je poslodavcima i nezaposlenim osobama koje se nalaze na našoj evidenciji i žele pokrenuti djelatnost”, izjavila je Amela Makul, stručna savjetnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

Sve potrebne informacije dostupne su na web siteu Službe za zapošljavanje TK i općinskim ispostavama, a dokumentacija se može predati lično ili putem pošte. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments