fbpx

Skopljak: Široka podrška me obavezuje da prihvatim kandidaturu za predsjednika SDA u TK

4 min. za čitanje

Fahrudina Skopljaka, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona i delegata u Domu naroda FBiH, za predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK predležilo je čak osam od 13 lokalnih stranačkih organizacija u najmnogoljudnijem kantonu. On za Faktor kaže da ga ovakva podrška obavezuje da prihvati kandidaturu.

KO SDA TK je u protekle dvije godine prošao kroz težak period. Bili smo svjedoci političke, ideološke, ljudske izdaje od strane dugogodišnjih funkcionera, izabranih i imenovanih zvaničnika SDA. U međuvremenu su u gotovo polovini općinskih odbora SDA uvedena povjereništva, a sada smo u fazi redovnih stranačkih izbora, gdje su izabrana nova rukovodstva u općinskim odborima, a uskoro će biti održana i izborna Skupština KO. U skladu sa izbornim pravilima, do sada, od strane osam općinskih odbora dobio sam jednoglasno kandidature za predsjednika KO. Obzirom da se radi o jednoj širokoj podršci općinskih odbora koja broji preko 70 posto delegata u Skupštini KO, to me obavezuje i čini odgovornim da prihvatim kandidaturu za predsjednika KO SDA TK” – kaže Skopljak.

Podsjećamo, njega su za predsjednika SDA u TK predložili stranački odbori iz Lukavca, Živinica, Kalesije, Gračanice, Kladnja, Sapne, Tuzle i Srebrenika. Kaže da je njegov cilj u Kantonalni odbor SDA sa svojim timom donijeti jednu novu energiju, a tu prije svega misli na bolju saradnju sa općinskim i gradskim odborima, ali i odgovornost za preuzete funkcije.

Inače, Skopljak je ratni vojni invalid iz Lukavca, diplomirani je ekonomista, a u vladi premijera Bege Gutića bio je ministar za boračka pitanja.

SDA kao državotvorna i najjača stranka u BiH mora na svojim organima raspravljati o društvenim problemima, privreda, mladima, natalitetu, problemima rudnika, ekologiji… O ovim pitanjima imat ćemo stavove i zaključke koji će biti artikulisani kroz analize i strategije timova koji će biti formirani pri KO SDA TK. Stavovi KO SDA će biti obavezujući za sve naše izabrane i imenovane zvaničnike. Obećavam da ćemo tražiti odgovornost u radu za sve imenovane zvaničnike i sigurno se neće desiti da KO SDA TK nekog imenuje za direktora, ministra, a onda se taj isti otuđi od baze i organa stranke bez odgovornosti i postane samo sebi dovoljan“. – pojašnjava Fahrudin Skopljak.

On ističe činjenicu da je SDA u prošle lokalne izbore ušla sa 10 načelnika od 13 općina i gradova u TK, a sada ima tri.

Nešto smo izgubili na redovnim izborima, a nešto unutarstranackim izdajama. U ovoj izbornoj godini sigurno ćemo ozbiljno pristupiti lokalnim izborima i pokušati vratiti pozicije načelnika koje smo ranije držali. Pozicija predsjednika KO SDA TK jeste privilegija, ali i velika odgovornost, shodno tome ostajem na putu kojim sam i do sada hodio, putu ljudskosti, poštenja, odanosti ideji SDA i razumjevanju potreba svih građana TK“. – zaključio je Skopljak.

On će, kako sada stvari stoje, konkurenciju za čelnu poziciju u stranci imati u Begi Gutiću, koji je jučer za Faktor potvrdio da želi biti kandidat za predsjednika KO SDA TK.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

On ne bi, ali ga drugi sirokom podrskom tjeraju. Bas mi ga zao.

Vala bas,najjaci su mi ovi sa vizijama kao nas izvuci iz go..na u kojima smo godinama.Ali eto nije jedini.

Naravno da imate i svaki komentar koji ne vrijeđa ili optužje nekog neće biti objavljen. Imali smo malih tehničkih problema u posljednjim danima i to može biti problem ako se kojim slučajem Vaš komentar nije objavio.

Hvala puno