fbpx

Skijaška sezona na Bjelašnici trebala bi početi 12. decembra

1 min. za čitanje

Prvog dana skijaške sezone 2020/2021. svi posjetio na Bjelašnici besplatno će moći koristiti vertikalni transport, poručili su iz KJP ZOI ‘84 OCS, koje upravlja Olimpijskim centrom Bjelašnica-Igman

Skijaška sezona na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici trebala bi početi 12. decembra, saopštili su za Anadolu Agency (AA) iz Kantonalnog javnog preduzeća (KJP) ZOI ‘84 OCS, koje upravlja Olimpijskim centrom Bjelašnica-Igman.

Prema vremenskim prognozama nadaju se da će uspjeti otvoriti sezonu 12. decembra obzirom da se u narednoj sedmici očekuju niže temperature zraka pogodne za proizvodnju vještačkog snijega, ali i padavine prirodnog.

”Prvog dana sezone 2020/2021. svi posjetio na Bjelašnici besplatno će moći koristiti vertikalni transport”, poručili su iz ZOI ‘84.

Cijene skijaških karata ostale se iste u odnosu na proteklu sezonu.

”Cijene karata bit će umanjene za 25 posto u periodu od 8. do 21. januara 2021. godine, kazali su.

Ove sezone na Bjelašnici će biti postavljena dva baby lifta.

Djeca starosne dobi do šest godina, uz pratnju roditelja, moći će besplatno skijati na olimpijskim skijalištima na Bjelašnici i Igmanu.

Sezona na skijalištima u Bosni i Hercegovini do danas jedino je počela na Jahorini, gdje je u funkciji za sada samo ski lift ”Poljice”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments