fbpx

SIPA / Pretresali cisternu za plin – pronašli cigare u vrijednosti od 1.300.000 KM

1 min. za čitanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u nastavku operative akcije kodnog naziva “23” od 19.07.2021. godine, u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namjenjenog za prevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1.300.000 KM, te je uhapšena jedna osoba koja je označena kao organizator.

Osoba je zaustavljena sinoć na području Tomislavgrada, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske uprave Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predato policijskim službenicima SIPA-e.

Osoba je uhapšena zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet akciznih proizvoda” iz člana 210.a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osoba će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments