fbpx

SD BiH u Tuzli ostao bez tri vijećnika: “Čistog obraza nastavljamo dalje”

2 min. za čitanje

Socijaldemokrate BiH u Tuzli su se suočili s odlaskom određenog broja članova, među kojima su i vijećnici u tamođnjem Gradskom vijeću. Ovaj politički subjekt umjesto četiri, sada ima samo jednog predstavnika, a zbog aktuelne situacije uslijedile su određene reorganizacije, piše Klix.

Socijaldemokrate BiH već više od mjesec dana se suočavaju s odlaskom članova koji su donijeli odluku o napuštanju ovog političkog subjekta, ali i promjeni stranačkog dresa. Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzle Damir Muratović i Mirel Mišković među posljednjima su koji su se odlučili na ovaj potez.

Zbog toga je bilo neophodno izvršiti reorganizaciju članstva, odnosno formiranje novog predsjedništva Gradskog odbora stranke u Tuzli. Na njenom čelu trenutno se kao vršilac dužnosti predsjednika nalazi Aleksandar Vujadinović, koji kaže da aktuelno članstvo poštuje odluku sada već bivših partijskih drugova.

“Formirali smo novo predsjedništvo Gradske organizacije Socijaldemokrata BiH u Tuzli, čije smo članove ovaj put pažljivo birali i tu se nalaze predstavnici različitih generacija, s akcentom na mlade. Tu su osobe iz različitih slojeva društva i različitih profesija, a vodili smo računa o spolnoj strukturi. Članstvo je multietničko, kako to već i dolikuje našoj stranci i sastavljeno je od izuzetno dobrih, poštenih i čestitih ljudi. Mi s čistim obrazom nastavljamo dalje aktivnosti i realizaciju naših progrmaskih ciljeva”, navodi Vujadinović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments