fbpx

Sarajlije i Mostarac u Srebreniku izvršili krađe teške 300 hiljada KM

2 min. za čitanje

Policijski službenici iz Tuzle, Sarajeva i Mostara razbili su organizovanu kriminalnu grupu koja je na području Srebrenika izvršila krađu zlata, novca i automobila.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su nakon višemjesečne istrage, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, a u saradnji s kolegama iz Sarajevskog i Hercegovačko-Neretvanskog kantona, izvršili pretrese na području Sarajeva i Mostara.

“Tom prilikom su slobode lišeni D. M., rođen 1970. godine i H. H., rođen 1977. godine, obojica iz Sarajeva, kao i D. D., rođen 1978. godine, iz Mostara. Riječ je o organizovanoj kriminalnoj grupi i višestrukim povratnicima u izvršenju teških oblika krivičnih djela, za koje postoje osnovi sumnje da su na području Srebrenika, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršili dva krivična djela razbojništva, teške krađe i krađe”, navela je glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić.

Tom prilikom je, prema riječima Kapidžić, pričinjena materijalna šteta u iznosu od okvirno 300 hiljada KM, jer su osumnjičeni otuđili veću količinu zlata, novac i putničko motorno vozilo.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremneno oduzeti predmeti koji će u narednom periodu biti predmet vještačenja”, dodala je Kapidžić.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na nadležnost i daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništva, teške krađe i krađe.

Prenosi klix.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments