fbpx

Saobraćaj se odvija usporeno, u višim predjelima snijeg

2 min. za čitanje

Na dionicama u višim predjelima ima snijega na putu, a izdvajaju se putevi Novi Travnik-Bugojno-Kupres, Jablanica-Posušje, Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje, kao i šire područje Romanije. Magla smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac-Ključ, dok se zbog vjetra skreće pažnja na puteve Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Šuica, kao i na šire područje Bosanskog Grahova.

Upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. Napominje se vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i puteviKlašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments