fbpx

Samira Begić: Upućena inicijativa za nastavak rada GIKIL-a

1 min. za čitanje

Kompanija GIKIL d.o.o Lukavac se obratila Vladi Federacije BiH, odnosno Federalnom ministarstvu okoliša i turizma sa inicijativom za omogućavanje rada i poslovanja sa molbom za uvoz potrebnih sirovina.

Vlada Federacije BiH je informaciju razmatrala na svojoj sjednici održanoj 18.juna i istu proslijedila Parlamentu Federacije BiH na razmatranje.

‘Nakon provedenih svih propisanih procedura, te svakodnevne komunikacije i sastanaka sa Upravom i Nadzornim odborom GIKIL-a, pokrenula sam inicijativu zajedno sa svojim kolegama zastupnicima iz Tuzlanskog kantona, te 29. juna istu uputila u parlamentarnu proceduru, a urađeno je isto i ispred Kluba SDA’, – izjavila je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Samira Begić.

Kako ističe, hitnost i važnost inicijative o omogućavanju rada i poslovanja GIKIL-a prepoznata je od strane opozicionih partnera, te su zajedno sa svojim klubovima podržali inicijativu.

-Raduje me saznanje da su i opozicione stranke prepoznale važnost i također bi se zahvalila kolegicama i kolegama potpisnicima urgencije, dodala je Begič i istakla da je značajan zajednički nastup u borbi za radna mjesta i napor da ova kompanija zadrži svoje radnike i nastavi proizvodnju i stabilizaciju te da se napravi plan restrukturiranja.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Inicijativa za nastavak trovanja Lukavca. Majku vam parazitsku.

Kakav clanak preporucujem svima koji imaju problema sa stolicom da isti procitaju i obrate paznju na sliku
Dijareja zagarantirana

Aaa krenula medijska priprema javnosti za jos neke nove kriminalne aktivnosti NN lica u i oko Gikila koji su na silu preuzeli upravljanje firmom na celu sa advokatskim korporativnim lešinarom i stranackim bradonjom. Sta li je sada u pitanju? Prosle medijske kampanje uhapseni svi indijci, hrvati i ostali. Mozda u ovoj kampanji pohapse i ove NN bosnjake.

Samira moze broj?

samira da si bogdom mudrija da se klonis te mafije sto je zauzela fotelje iz opanaka sa sela huskici i slicno pa dosli u selo lukavac grad da se dizu. gotov pukli od samih sebe pecenje im viri na bradama usjalo se samo nek je lokalnih kafana i pupe a gikil ko šiša.

Ljudi šta nam je sa – Džeky i Abda, pa šta nam ovo rade… Primjenjuju taktike ucjene da bi mogli nastaviti sa svojim mušaverama sitnim… Traže od Države umjesto da se okrenu projektima i finansijama, da traže kupce nove da se bore… Glupani, sada će i zima pa ćemo vidjeti kako će Udruženja reagovati, ušutili se… Bradonja ih obmanuo, a ne znaju da on samo svoje debelo dupe gleda… Što se do sada nije izborio za dozvolu kako je obecao, pa šta misli da Državu može ucjenjivati… Jadni mi ko nas predstavlja i vodi…

Sad ce svaka šuša pred izbore da ko fol obide koksaru i pokloni se radnicima i menadzmentu koji truju Lukavac i okolinu. Sram vas bilo sto ove populisticke tekstove objavljujete.