fbpx

Samantha Power stiže u posjetu BiH

1 min. za čitanje

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power boravit će od od danas do petka, 21. januara, u posjeti BiH da bi istakla čvrsto opredjeljenje SAD za promociju pomirenja, najavljeno je iz Ambasade SAD u BiH.

Planirano je da Power ima sastanke sa zvaničnicima u vlasti, predstavnicima civilnog društva i mladim aktivistima, novinarima koji se bave istraživačkim novinarstvom, borcima za zaštitu životne sredine, privrednicima na čelu malih preduzeća i preživjelima iz rata u BiH.

Tokom posjete sastat će se sa lokalnim partnerima USAID-a iz nevladinog sektora u oba entiteta i svih etničkih grupa.

U saopćenju je navedeno da će tokom posjete Power još jednom istaći opredjeljenje SAD za partnerstvo sa građanima BiH “dok nastoje izgraditi demokratsku i prosperitetnu budućnost u stabilnoj, funkcionalnoj BiH koju čine dva entiteta, tri konstitutivna naroda i svi ostali građani”.

Iz američke Ambasade u BiH su naveli da će Powerova tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da za sve građane BiH bude izgrađena bezbjedna i stabilna budućnost.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments