fbpx

Rekordno visoke temperature za 1. Novembar

3 min. za čitanje

Jutros preovladava sunčano vrijeme. Magle ima na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bugojno i Drvar 2; Jajce i Livno 4; Sanski Most i Zenica 5; Banja Luka, Grude, Ivan Sedlo i Sarajevo 7; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 8; Bihać i Bjelašnica 9; Mostar i Trebinje 14; Neum 17°C.

Danas u Bosni i Hercegovini većinom sunčano vrijeme. Prije podne magle će biti na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu do 28°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti i biće ugodnije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti natprosječno toplo za ovaj period.

Objavljena je prognoza do petka:

srijedu, 2.11.2022., u Bosni i Hercegovini povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C. 

četvrtak, 3.11.2022., u sjevernim područjima Bosne pretežno oblačno prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C. 

petak, 4.11.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu u drugoj polovini dana. Padavine su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments